Populära radioprogram

Populära radioprogram

Det finns många uppskattade och bra radioprogram som är värda att kolla in. I den här delen går vi igenom några exempel på några av våra mest populära radioprogram.

Sommar i P1

Sommar och vinter i P1 är en av Sveriges Radios mest lyssnade program som sänds varje sommar i P1. De har motsvarande program under vintern men i en mindre skala. Sommar i P1 byter värd varje dag under hela sommaren där värden under en timme får berätta vad hen vill under programmets gång. Många väljer att berätta om sig själva, om sitt liv eller ett ämne de brinner för. År 1959 utvecklades idén till sommar i P1 av Tage Danielsson. Den yngsta personen som varit sommarpratare är den då 17-åriga Greta Thunberg. Den äldste var den då 105-årige Dagny Karlsson som 2017 sände sitt sommar i P1.

Rix morronzoo

Rix morronszoo är Rix Fms morgonprogram som sänds varje morgon och har fått ett flertal fina radiopriser. Programledarna har varierat mellan åren. Några exempel på personer som programlett Rix morronzoo är Gert Fylking, Titti Schultz, Roger Nordin, Adam Alsing, Laila Bagge och Brita Zackari.

Gry Forsell med vänner

Ett annat populärt radioprogram är morgonshowen Gry Forsell med vänner som sänds varje morgon på mix megapol. Förutom att programmet leds av Gry Forsell brukar även bland annat Jakob Öqvist, Keyyo och Mikael Tornving hoppa in som återkommande gäster i programmet.

Morgonpasset i P3

Ett av P3s mest populära program är morgonpasset i P3 som sänder varje vardagsmorgon med programledarna David Druid, Kodjo Akolor och Katherine Zimmerman. Tidigare har man även kunnat lyssna på morgonpasset på helgmornarna, men sedan 2020 sänds programmet enbart på vardagar