Marknadsför podden med film

Marknadsför podden med film

När man driver en podd kan det ibland vara svårt att få lyssnare till podden och då kan marknadsföring av den bli aktuellt. Det finns många sätt att marknadsföra en podd på, bland annat med hjälp av en film.

Locka fler lyssnare

Poddar har blivit ett alternativ till vanlig radio då man kan välja vem man vill lyssna på, när och varför. I poddar kan man gå in djupare i olika ämnen och på så vis blir de mer givande än vad exempelvis ett radioprogram med ett kort inslag blir. Just därför har poddar blivit populära, då folk gillar att lyssna på längre intervjuer och reportage medan de arbetar, kör bil eller bara ligger hemma i soffan en söndagseftermiddag.

För att ens podd ska bli populär krävs det dock att lyssnarna vet att podden finns och att det man pratar om är intressant. Men varje podd är unik och vissa har sina favoritpersoner när det kommer till vilka de föredrar att lyssna på. Men det gäller som sagt att lyssnarna vet att podden finns och för det krävs någon form av marknadsföring, speciellt om man upplever att antalet lyssnare inte är så många.

Det finns många sätt att locka fler lyssnare till en podd. Ett sätt är att prata om podden så ofta man kan och nämna att den finns i olika sammanhang. Har man sociala medier gäller det att göra reklam för poddavsnitt där så att podden kan få spridning. Men om det inte hjälper eller om man inte har några sociala medier finns det andra sätt att gå tillväga. Ett sätt är att använda sig av små reklamfilmer. Har man sin verksamhet i Stockholm kan man söka upp ett produktionsbolag i Stockholm som sysslar med att göra filmer för företag. Reklamfilmen kan man sedan lägga upp på Youtube eller på andra ställen där det är möjligt att visa reklamfilmer. För den som har en liten budget att röra sig med gäller det att göra reklam för sig på andra sätt. Exempelvis kan man sätta upp lappar på stan, sätta in annonser i tidningar eller försöka sprida ordet på andra vis. Dock kommer man långt genom att använda sig av Facebook och andra sociala medier.