Starta din egna podcast

Starta din egna podcast

Om du har ett driv att starta din egna podcast och har en bra idé bakom finns det egentligen inget som hindrar dig att göra det. Men eftersom det kan vara svårt att veta vart man ska börja kommer vi i den här delen ge dig några tips på hur du kan gå tillväga för att starta din egna podcast och vilken teknik du behöver.

Planera

Innan du startar din podcast är det bra om du vet vad du eller ni vill prata om och hur podcastens struktur ska vara. En del podcasts har en tydlig uppbyggnad medan andra är ett inspelat samtal mellan två vänner. Skriv ner vilka idéer ni har så blir det enklare att göra olika avsnitt av olika samtalsämnen.

Mikrofon

Ett bra ljud är A och O för att en podcast ska vara behaglig att lyssna på. Många har inte budgeten att investera i de dyraste mikrofonerna till att börja med. Därför är det bra att det finns bra mikrofoner som ger bra ljud till en mindre peng.

Klippning

När ni spelat in er podcast är det dags att klippa den. Det finns bra program till datorn som är gratis. När du klippt podcasten är den redo för utgivning.