Lyssna på radio och podcasts

Om radio och podcasts

Lyssna på radio och podcasts

Förr i världen krävdes det bara en radioapparat för att kunna lyssna på radio. En radioapparat fungerar än idag att lyssna på radio, men det finns fler bra sätt att lyssna på både radio och podcasts idag och i den här delen går vi igenom några sätt.

Liveradio

För att lyssna på liveradio kan du använda dig av en radioapparat. Du kan antingen ratta tills du hittar ett program du vill lyssna på, eller så kollar du upp vilken frekvens din favoritradiokanal ligger på. Du kan även gå in på radiokanalernas hemsida för att lyssna live. Ett annat sätt att lyssna på liveradio är genom att använda radiokanalens app.

Podcastsappar

Om du föredrar att lyssna på podcasts i efterhand kan du göra det på flera sätt. Det vanligaste sättet att lyssna på podcasts idag är genom en app. Det finns flera olika appar att välja bland, till exempel Acast och podcaster. Många radiokanaler har sina egna appar, där kan du också hitta deras program som podcasts. Om du använder dig av musikstreamingstjänsten Spotify finns de allra flesta poddarna samlade där. De har numera en egen flik för podcasts så du enkelt kan navigera mellan de podcasts som finns och du kan välja att följa de podcasts du lyssnar på för att ha dem samlade på ett och samma ställe.

Webben

Förutom att du kan lyssna på radio och podcasts i appar så finns de även på webben. Med lite eftersökning kommer du snart att märka att många radioprogram och podcasts finns samlade på flera hemsidor på webben.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar